Un depozit cu electrocasnice și o parcare cu tehnică agricolă au fost mistuite de flăcări în orașul Strășeni

Un depozit cu electrocasnice și o parcare cu tehnică agricolă au fost mistuite de flăcări în orașul Strășeni

Distribuie
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

Incendiu devastator lângă autogara din Strășeni. Un depozit cu electrocasnice și o parcare cu tehnică agricolă au fost mistuite, noaptea trecută, de flăcări. Focul putea fi observat de la câțiva kilometri, iar fumul a ajuns până în Capitală. Prejudiciile se ridică la cel puţin trei milioane de euro. Potrivit pompierilor, flăcările puteau izbucni din cauza unui scurtcircuit la depozitul cu tehnică agricolă.

Incendiul a izbucnit aproximativ la ora 22. Pompierii au luptat preț de câteva ore cu focul.

„În urma incendiului a fost afectată tehnica agricolă, vorbim de tractoare și altă tehnică care se găsește în interior. Totodată, nimeni nu a avut de suferit. Deja către ora 00:05 incendiul a fost localizat”, a spus ofiţer de presă al IGSU, Liliana Puşcaşu.

La fața locului au intervenit 14 autospeciale și 80 de pompieri din raioanele Călărași și Strășeni, dar și din Capitală. În ajutorul salvatorilor au fost aduse şi vagoane-cisterne ale CFM, care au oprit extinderea flăcărilor pe calea ferată din oraş.

Martorii presupun că focul ar fi izbucnit de la parcarea cu tehnica agricolă și s-a extins până la depozit.

„Frigidere, televizoare, condiționere, acolo e tare multă tehnică. Pierderile sunt foarte mari. Băieții s-au pregătit și urma să se deschidă să facă bussines. Au luat credite de sute de mii de lei și iată ce s-a întâmplat.”

Spre dimineaţă, proprietarii, dar şi angajaţii depozitului şi ai parcării au venit să evalueze pagubele, provocate de incendiu.

„Peste jumătate de an, aici urma sa se deschidă un magazin de electrocasnice. Flăcările însă au spulberat visele celor trei proprietari. Acum, suprafețele vor fi curățate, iar marfa de milioane de euro – aruncată”,a spus reporter CANAL 2, Doina Finciuc.

La depozitul de electrocasnice a venit unchiul celor trei bărbaţi, care urmau să deschidă un magazin. Acesta spune că nepoţii nu au avut curajul să vină şi să vadă consecinţele celor întâmplate. Bărbatul a mai declarat că prejudiciile se ridică la trei milioane de euro.

La depozit era instalată şi o moară electrică, unde ţăranii veneau să macine seminţele.

„Chiar la spatele meu, veneam şi făceam păsat la păsări la moara asta şi moara asta, sărmana, e distrusă complet acum, nu-i nimic.”

Proprietarul parcării cu utilaje agricole nu a vrut să discute cu presa.

„Proprietarii acestei parcări evacuează toată tehnica agricolă care a rămas întreaga. Potrivit pompierilor, depozitul nu va mai putea fi renovat şi va trebui demolat. Asta pentru ca acoperișul și pereții risca sa se prăbușească in orice clipa”, a spus reporter CANAL 2, Doina Finciuc.

Această femeie a venit să cumpere o maşină agricolă, care costă peste trei mii de euro, dar a rămas şocată.

Pompierii urmează să stabilească circumstanțele și cauza producerii incendiului.


Distribuie
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

Leave a Reply