Un grup de medici din ţara noastră a creat o fundaţie de caritate, cu ajutorul căreia speră să poată achiziţiona utilaj performant, pentru a putea salva pacienţii cu COVID stare gravă

Un grup de medici din ţara noastră a creat o fundaţie de caritate, cu ajutorul căreia speră să poată achiziţiona utilaj performant, pentru a putea salva pacienţii cu COVID stare gravă

Sunt mereu în căutarea unor tehnologii performante care i-ar ajuta pe pacienţii grav bolnavi, iar de curând au creat şi o fundaţie de caritate cu ajutorul căreia speră să poată achiziţiona utilaj de ultimă generaţie. Vorbim despre un grup de medici care au identificat un dispozitiv ce ar putea ajuta la tratarea pacienților de COVID-19 şi ar reduce numărul deceselor. Medicii speră să găsească câţi mai mulţi oameni cu inimă mare pentru a putea salva vieţi.

Șeful Secției Terapie intensivă a Institutului de Medicină Urgentă Serghei Cobilețchi are o misiune dificilă. Bolnavii care se zbat între viaţă şi moarte sunt pacienţii
lui. În secție sunt internați acum 100 de bolnavi cu COVID-19, dintre care 15 sunt conectați la aparate de respiraţie asistată. Studiind experiența medicilor occidentali, Serghei și colegii săi au decis să strângă fonduri pentru achiziționarea unui aparat de terapie cu ozon.

„Folosim nu doar aparatele de ventilare pulmonară artificială
ca mijloc de oxigenare. Și terapia cu ozon poate duce îmbunătăți starea de sănătatea, imunitatea acestor oameni.Această terapie acţionează asupra virusului.”

În februarie, un grup de medici au decis să înființeze un fond de caritate în memoria renumitului medic moldovean Valeriu Ghereg.

”Am decis să facem singuri ceea ce putem face mai bine, și am apelat la oamenii, care gândesc la fel ca noi.”

Unul dintre obiectivele fundației a fost achiziționarea unui aparat de terapie cu ozon pentru pacienții Institutului de Medicină Urgentă. Potrivit profesorului Nicolae Bodrug, un tratament similar este utilizat, de exemplu, în Statele Unite, și poate reduce semnificativ mortalitatea cauzată de COVID-19.

Pentru procurarea utilajului este nevoie de 15 000 de euro. Membrii fundației fac apel la oamenii cu inimă mare, care vor să-i ajute în lupta cu noul tip de coronavirus.

Cei care doresc să ajute medicii fundaţiei îi pot telefona sau pot transfera orice sumă de bani în contul bancar afişat pe ecran.

..