Un imobil care aparține Grădinii Zoologice din Capitală pune în pericol viaţa vizitatorilor, dar şi a şoferilor care circulă prin zonă

Un imobil care aparține Grădinii Zoologice din Capitală pune în pericol viaţa vizitatorilor, dar şi a şoferilor care circulă prin zonă

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

O clădire construită chiar în mijlocul drumului a ajuns un real pericol atât pentru vizitatorii Grădinii zoologice, cât şi pentru şoferii capitalei. Imobilul incomod este construit pe o bandă de circulaţie, pe strada Valea Crucii din sectorul Botanica. Aici se află oficiile angajaţilor de la menajerie. Ei spun că au găsit un alt spaţiu pentru un bloc administrativ nou, dar nu au bani să înceapă construcţia.

”Ne aflăm pe una dintre cele mai aglomerate străzi din sectorul Botanica al Capitalei. Acest carosabil are patru benzi de circulație. Pe o parte a drumului este construită clădirea în care se afla oficiile responsabililor de la grădina zoologică. Din cauza construcției, șoferii sunt nevoiți să schimbe banda de circulație, pentru a evita obstacolul, iar pietonilor nu le rămâne decât să meargă pe marginea drumului, astfel, punându-şi viaţa în pericol. Pe cealaltă parte sunt parcate mașinile celor care vin la menajerie. Astfel din cele patru benzi practicabile rămân doar două, ceea ce le da mari bătăi de cap șoferilor.”

”Pe timp de ploaie sau ceaţă, clădirea se vede foarte rău din deal. Poţi să ajungi cu maşina chiar în ea. Banda trebuie să fie bandă, vii din deal şi îs trei benzi şi aici brusc se face o bandă.Trebuie demolată, ca banda să devină liberă. ”

”Clădirea reprezintă pericol şi pentru pietoni şi pentru şoferi.”

Zilnic, şi zeci de vizitatori ai grădinii zoologice îşi pun viaţa în pericol atunci când trec pe lângă această construcţie.

”Groaznic. De abia am trecut pe lângă ea. Este foarte periculos, mai ales când vii cu copiii, clădirea este construită chiar în drum.”

”Mai ales când sunt sărbători, mai ales că este unicul loc unde vrem să aducem copiii, deoarece le plac animalele. Este periculos că noi mergem aici pe jos.”

”Clădirea nu este construită corect. Vedeţi trotuarul şi construcţia se află chiar în mijlocul drumului.”

Angajaţii de la grădina zoologică susţin că această construcţie a fost moştenită de la un preot, care a locuit în ea, iar drumul a fost construit mai târziu. În prezent, aici se află 14 oficii ale angajaţilor de la menajerie. Directorul adjunct al grădinii zoologice, Sergiu Pînzaru, susţine că a fost indentificat un alt spaţiu unde ar putea fi construită clădirea administrativă.

”O nouă clădire pentru un bloc administrativ este prevăzut pe un alt loc, merg lucrări de proiectare, dar nu ne permitem financiar să începem o altă construcţie. Poate estetic nu este la locul potrivit, însă, în prezent nu văd mari probleme în clădirea respectivă. ”

L-am sunat de mai multe ori pe pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliţă, pentru a comenta situaţia, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •