Un nou lot de medicamente din ţara noastră va fi trimis spitalelor din Ucraina

Un nou lot de medicamente din ţara noastră va fi trimis spitalelor din Ucraina

Un nou lot de medicamente din ţara noastră va fi trimis spitalelor din Ucraina. Donaţia, în valoare de 500 de mii de lei, vine din partea Asociaţiei pentru Susţinerea Inițiativelor Comunitare şi Sportului. Ambasadorul Ucrainei în ţara noastră, Marko Şevcenko, a mulţumit pentru ajutor şi a menţionat că acesta este extrem de necesar, mai ales în contextul ultimelor evenimente tragice din Ucraina.

Preşedintele de onoare al Asociaţiei pentru Susţinerea Inițiativelor Comunitare şi Sportului menționează că asociaţia a fost alături de refugiaţii ucraineni încă din primele zile ale invaziei ruse în Ucraina. Iar acum, zeci de cutii cu medicamente vor ajunge în spitalele din țara vecină, în semn de sprijin pentru cetăţenii răniţi de acolo, dar şi pentru medicii care activează pe timp de război.

”Considerăm că Ucraina are nevoie acum foarte mult de acest ajutor. Ne-am dorit ca această donaţie să fie transportată rapid. Sper că săptămâna viitoare va fi deja în Ucraina. De acum încolo, regulat vom face asemnea donaţii, pentru că scopul A.S.I.C.S. constă anume în a susţine societatea.”

Ambasadorul Ucrainei în Moldova, Marko Şevcenko, a mulţumit pentru donaţie şi a menţionat că ajutorul este extrem de necesar în această perioadă critică.

”Este un lot de materiale chirurgicale, în general, care sunt folosite în chirurgie în fiecare zi. În primul rând, vor ajunge în oraşele de la sud – Nikolaev şi Herson, apoi cred că vor ajunge la Zaporojie şi Harkov. Din păcate, în fiecare zi ucrainenii ajung la spitale cu răni şi nu numai răni apărute aşa, dar şi răni care sunt rezultatul unor bombardamente nejustificate şi atacuri aeriene.”

Potrivit Asociaţiei pentru Susţinerea Inițiativelor Comunitare şi Sportului, un alt lot de medicamente urmează să fie expediat în Ucraina în timpul apropiat.

..