Un pieton, l-a un pas să fie lovit pe zebră de un microbuz. Șoferul s-a ales cu trei procese verbale

Un pieton, l-a un pas să fie lovit pe zebră de un microbuz. Șoferul s-a ales cu trei procese verbale

O tragedie a fost evitată la limită în Capitală. Un pieton era cât pe ce să fie lovit pe zebră de un microbuz, şoferul căruia nici măcar nu a oprit după incident şi a continuat cu alte încălcări în trafic.

Din imaginile surprinse de camera de bord a unui automobil se vede cum pietonul traversează regulamentar strada Ion Creangă, o maşină îi acordă prioritate, dar microbuzul trece cu viteză în faţa bărbatului. Pietonul şi-a pierdul echilibrul, a căzut, apoi s-a ridicat şi şi-a continuat drumul şchiopătând.

Şoferul microbuzului de linie a oprit peste câţiva metri, dar nu pentru a se asigura că pietonul se simte bine, ci pentru a lăsa câţiva pasageri să coboare. Ulterior, îşi continuă calea şi sfidează încă odată regulamentul circulaţiei rutiere: trece peste linia continuă, pentru a depăşi un alt microbuz, care staţiona.

Oamenii legii l-au identificat pe şofer. Este vorba de un bărbat de 63 de ani. Acesta le-a spus poliţiştilor că a observat târziu pietonul. Pe numele şoferului au fost iniţiate trei procese verbale: pentru că nu a respectat indicatoarele rutiere şi nu a acordat prioritate pietonilor, pentru că a încălcat regulile de oprire şi cele de exploatare a autovehiculelor. Potrivit Poliţiei Capitalei, pe lângă sancțiuni, bărbatul riscă să fie privat de dreptul de a conduce automobilul pe un termen de până la un an.

..