Vernisajul ciorbei pescăreşti. Vânătorii şi pescarii s-au întrecut în preparea deliciului culinar, folosind cele mai variate reţete

Vernisajul ciorbei pescăreşti. Vânătorii şi pescarii s-au întrecut în preparea deliciului culinar, folosind cele mai variate reţete

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ciorba de peşte a fost vedeta zilei, în cadrul unui festival, organizat la Slobozia Duşca, raionul Criuleni. Vânătorii şi pescarii s-au întrecut în preparea acestui deliciu din peşte, folosind cele mai variate reţete. Cei mai buni s-au ales cu diplome şi premii.

„Am făcut o ciorbă din fazan după care am adăugat peştele şi restul condimentelor şi verdeţurilor. Această ciorbă se numeşte ciorbă regală”, a povestit pescarul, Oleg Calinchin.

„Se pune apa la fiert, cu mirodenii, piper negru, frunze de dafin. Punem morcovul, ceapa la fiert 10-15 minute. În timpul acesta fierbem o parte din peşte, îl scoatem, se adaugă a doua parte”, a menționat pescarul, Ştefan Calancea.

Juraţii au avut în faţă o misiune grea, dar delicioasă. Printre aceştia s-a numărat şi artistul Iurie Sadovnic, care are şi el carnet de vânător.

„Am găsit o zeamă extraordinară. Bravo, foarte bine”, a afirmat interpretul, Iurie Sadovnic.

În cadrul evenimentului, gurmanzii s-au întrecut la înghiţit colţunaşi cu carne de crap, iar cel mai rapid a fost Simion Zolotcov.

Efortul depus de pescari a fost răsplătit cu diplome şi premii.

Titlul de Rege al pescarilor a plecat la Ion Buzilă din satul Bălăbăneşti, raionul Criuleni.

„A fost zeama de peşte a fost gustoasă, mămăliga de aur a fost pregătită la fel şi totodată am avut un stand cu fotografiile pescarilor”, a menționat pescarul, Ion Buzilă.

Evenimentul gastronomic „Vernisajul ciorbei pescăreşti” este la prima ediţie. Acesta a fost organizat de subdiviziunea teritorială Criuleni a Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor.

Foto: retetedelabunica.eu

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •