Versiunile pompierilor. Care sunt cele trei cauze ale izbucnirii incendiului din centrul Capitalei

Versiunile pompierilor. Care sunt cele trei cauze ale izbucnirii incendiului din centrul Capitalei

ipotezele incendiului din capitala

Fulgerul, scurtcircuitul sau termogeneratoarele sunt ipotezele pentru incendiul produs marţi în centrul Capitalei. Versiunile cazului de pe strada Columna au fost analizate şi prezentate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

”Prima versiune un scurt circuit în tabloul de distribuție a energiei electrice. Această concluzie se bazează pe declarațiile martorilor și constatările colegilor mei care au ajuns primii la fața locului și au văzut cu ochii lor. Focarul a fost stabilit în acea încăpere. A doua versiune termogeneratoarele care se aflau în încăperile învecinate. Se aflau trei termogeneratoare. A treia versiune care nu este exclusă este fulger, trăsnet.”

Șeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă susține că incendiul de la Asociația Nevăzătorilor a fost unul din cele mai puternice și devastatoare din acest an. A intervenit tot contingentul din Chișinău: peste 70 de pompieri, cu 21 de autospeciale.

”Primul lucru a fost de a evita propagarea către alte clădiri care erau învecinate. Acesta a fost cel mai mare pericol și care a fost evitat. Datorită acțiunilor corecte. Dacă nu era să asigure această recunoaștere calitativă, exista șansa ca jumătate din cartier să fie mistuit de flăcări.”

Deşi pe rețele de socializare a fost criticată intervenția pompierilor, şeful IGSU dă asigurări că ei au lucrat bine şi că, după fiecare misiune de acest fel, calitatea acesteia este analizată, pentru îmbunătăţirea ei pe viitor.

”Inspectoratul General peste situații de Urgență nu lucrează după emoții sau după impresiile cuiva. Noi nu facem altceva decât să aplicăm legile și protocoalele existente.”

Incendiul de proporții s-a produs pe strada Columna, în seara de marți. Flăcările au mistuit acoperişul sediului Asociaţiei nevăzătorilor și o locuință de pe teritoriul instituției. Pompierilor le-a luat patru ore să stingă focul. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Pagubele estimate de Asociația Nevăzătorilor se ridică la 300 de mii de lei.

..