Vezi cum ar putea arăta bulevardul Mircea cel Bătrân din Capitală. A fost publicat proiectul de reconstrucție

Vezi cum ar putea arăta bulevardul Mircea cel Bătrân din Capitală. A fost publicat proiectul de reconstrucție

Distribuie

Proiectul care prevede extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân de la strada Ion Dumeniuc până la Bucovinei a fost finalizat. Municipalitatea va lansa licitaţia în următoarele zile. Astfel, pe această porţiunea urmează să fie două benzi de circulaţie pe un sens, o alee, bănci şi zeci de locuri de parcare.

De asemenea, va fi strămutată şi staţia de transport public de pe strada Ion Dumeniuc la Bucovinei, iar autobuzele şi troleibuzele vor circula până acolo. Oamenii care locuiesc în zonă spun că aşteaptă de mulţi ani ca autorităţile să se apuce de acest proiect.

„Noi trăim în zona asta de peste 20 de ani şi abia acum s-au apucat câte ceva să facă. Foarte bine. Va fi foarte bine pentru toată lumea care locuieşte aici.”

„Demult trebuiau să facă asta. Acum aici e ca după război. Trebuie neapărat să-l facă, va fi bine chiar pentru tot oraşul.”

Iar pentru mamele cu cărucioare drumul din acea zonă este o adevărată provocare.

„Pentru mamele care merg pe aici cu căruciorul este nevoie de un drum bun. Aşa cum este acum, e complicat, inclusiv pentru maşini, mergi din groapă în groapă.”

Şi şoferii care spun că porţiunea le dă bătăi de cap, mai ales atunci când plouă.

„Aşteptăm cu nerăbdare, e foarte greu să circuli pe aici. Pe timp de ploaie să vedeţi cum este aici, foarte greu.”

” E foarte rău, nu vedeţi ce se face. Trebuie să facă un drum bun, un bulevard normal, să poţi circula pentru că acum este extrem de greu.”

Deocamdată, autorităţile nu au un termen exact pentru demararea lucrărilor. Acest lucru însă ar urma să se întâmple imediat ce vor semna contractul cu agentul economic care va câştiga licitaţia. Potrivit şefului Direcţiei Transport, Vitalie Mihalache, costul total al lucrărilor se ridică la 260 milioane de lei. Municipalitatea a planificat deja în bugetul pentru 2022 suma de 90 de milioane.

„În aceşti bani se includ şi lucrările de proiectare, de supraveghere a procesului de executare a lucrărilor. Au fost incluse toate elementele pe domeniul de apeduct, canalizare, canalizare pluvială, compartimente strict necesare pentru dezvoltarea unei străzi moderne care va crea o nouă cale de acces în sectorul Ciocana.”

Vitalie Mihalache a mai declarat că restul sumei necesare va fi identificată din bugetul pentru anul viitor.


Distribuie
..