Viața Veronicăi costă 150 de mii de euro. Drama unei femei din Capitală, țintuită la pat după ce a fost lovită de o mașină

Viața Veronicăi costă 150 de mii de euro. Drama unei femei din Capitală, țintuită la pat după ce a fost lovită de o mașină

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Viaţa unei femei de 42 de ani din Capitală s-a transformat într-un coșmar fără sfârșit.
Drama Veronicăi Scurtu a început acum 11 luni, când a fost strivită de o mașină pe trotuar..
Femeia este țintuită la pat, în stare inconștientă, iar singura speranţă este o clinică specializată din Austria.
Pentru tratament ea are nevoie de 150 de mii de euro, o sumă astronomică pentru familie.

„Momentul în care Veronica Scurtu a decis să meargă pe acest trotuar în dimineața de 15 ianuarie, i-a fost fatal. Şi asta pentru că femeia a fost lovită de una dintre maşinile care s-au ciocnit în această intersecţie. Impactul a fost atât de puternic încât ambele maşini au fost grav avariate, iar victima s-a ales cu multiple fracturi, inclusiv cu un traumatism cranio-cerebral.”

Din acel moment, viaţa Veronicai Scurtu s-a împărţit în cea de până la tragedie şi cea de după. Imediat după accident, femeia a fost transportată la spital unde a suportat mai multe intervenţii chirurgicale pe creier. După cinci luni, timp în care a stat în comă, aceasta a fost externată în stare vegetativă.

„Ea e în stare inconştientă. Ea e absentă.”

Pentru ca Veronica să fie din nou conştientă şi să poată comunica măcar prin semne are nevoie de un tratament care poate fi făcut doar în Austria şi costă 150 de mii de euro. O sumă imensă pentru soţul femeii, care are un salariu modest, pe care îl împarte între necesităţile soţiei şi ale celor doi copii minori.

„Mă descurc doar cu aportul rudelor, prietenilor şi necunoscuților.”

Cei mai afectaţi de această tragedie sunt copiii cuplului.

„Are 11 ani şi foarte bine conştientizează ce s-a întâmplat şi a lăsat o amprentă adâncă asupra comportamentului lui.”

Soţul victimei spune că în 11 luni, şoferii care au provocat accidentul nu au oferit niciun ajutor. În plus, dosarul nu a ajuns nici în instanţa de judecată, deşi există imagini de pe camerele de supraveghere, care arată momentul impactului. Oamenii legii susţin că dosarul este tergiversat din cauza mai multor expertize tehnice.

„La moment cauza penală se află în examinare. Se stabilesc toate circumstanţele, se acumulează toate materialul probatoriu.”

Şoferul în vârstă de 22 de ani, care se afla la volanul unui BMW, dar şi cel de-al doilea şofer, în vârstă de 38 de ani, care conducea un Hyundai, nu şi-au recunoscut vina. Asta în timp ce oamenii legii i-ar fi spus soţului că ambii şoferi s-ar face vinovaţi de accident.

„Ambii şoferi din câte am înţeles au încălcat regulile circulaţiei rutiere.”

Până îşi va găsi dreptatea, soţul Nataliei are la dispoziţie maxim cinci luni de zile să adune cei 150 de mii de euro. O contribuţie neesențială pentru noi de 45 de lei, însă vitală pentru Natalia puteţi face printr-un SMS cu codul 669 la numărul 2910.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..