Vicepreședintele raionului Sîngerei a ajuns la spital cu arsuri la ochi, după ce a fost stropit cu verde de briliant de membrii Partidului „PACE”

Vicepreședintele raionului Sîngerei a ajuns la spital cu arsuri la ochi, după ce a fost stropit cu verde de briliant de membrii Partidului „PACE”

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vicepreşedintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, membru al Platformei DA, a ajuns la spital cu arsuri la ambii ochi, după ce a fost stropit cu verde de briliant, de membrii Partidului ”Acasă Construim Europa”, condus de fostul şef al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.
Ei au declarat, că astfel s-au răzbunat pe Tutunaru, care s-a vaccinat împotriva COVID-19 înaintea medicilor.
Procuratura din Sîngerei a inițiat două cauze penale:
..pentru huliganism și
..chemare la săvârșirea actelor de violență.
Președintele organizației teritoriale PACE, care ar fi stropit victima cu soluție, a fost reţinut.

Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant chiar în faţa casei sale, în timp ce discuta cu unul dintre membrii PACE. Momentul a fost transmis live pe facebook.

Victima a chemat poliţia.

„Am acţionat în numele poporului, în numele medicilor, în numele bătrânilor, dar şi s-a permis să se vaccineze cu vaccinul destinat medicilor ceea ce salvează viaţa.”

Tudor Tutunaru nu a fost de găsit pentru a comenta incidentul. Deputatul Platformei DA Arina Spătaru ne-a spus că Tutunaru a fost internat la Spitalul Raional Sângerei.

„Lui i se administrează medicamente pentru a-l scoate din starea aceasta de panică şi stres. Ochiul drept practic nu îl poate deschide, nu vede. Ochiul stâng aşa un pic.”

Poliţia a iniţiat un proces penal.

„Trei reprezentanți ai unui partid politic în comun cu preşedintele oficiului teritorial al aceluiași partid l-au stropit cu verde de briliant, motivând că s-ar fi vaccinat împotriva virusului Covid-19 şi nu a dat posibilitatea să se vaccineze medicii, dar alte persoane conform etapelor stabilite de Ministerul Sănătății.”

Preşedintele formaţiunii „PACE”, Gheorghe Cavcaliuc a declarat că acţiunea este una asumată.

„A îndrăznit prin abuz de serviciu să se vaccineze el cu Pfizer înaintea medicilor. Această acţiune a fost întreprinsă clar pentru a-l marca pe acest nerușinat cu verde de briliant, care este simbolul medicilor.”

Arina Spătaru susţine însă că Tudor Tutunaru nu a abuzat de statutul său pentru a se vaccina. Vicepreședintele raionului, prin propriul exemplu, ar fi decis să încurajeze persoanele reticente să se vaccineze împotriva COVID-19. Spătaru precizează că a scris un demers către Ministerul de Interne, Inspectoratul General al Poliţiei și Procuratura Generală pentru a-i trage la răspundere penală pe agresori.

„De fapt nu a fost un incident a fost un atac extremist. Zelionka, urina și fecale sunt instrumentele obișnuite ale extremiştilor. Acest lucru demonstrează că acest partid este un partid de extremişti.”

Chiar dacă este fost şef al Inspectoratului General al Poliţiei, instituţie care trebuie să asigure ordinea publică, Cavcaliuc a instigat cetăţenii la violenţă.

„Vă îndemn pe toţi care nu ne-aţi dat informaţia respectivă şi ştiţi despre un funcţionar corupt, care la fel a făcut un abuz, să faceţi la fel ca noi cei din PACE.”

Potrivit Procuraturii Generale, incidentul de la Sângerei va fi cercetat sub aspect penal. Procuratura raionului Sângerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau până la 5 ani de închisoare.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..