Viceprim-ministrul, Vladislav Kulminski, a demisionat

Viceprim-ministrul, Vladislav Kulminski, a demisionat

Distribuie

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, principalul negociator al Republicii Moldova în procesul de reglementare transnistreană a demisionat. Cererea a fost semnată de către premierul Natalia Gavriliţa. Şefa cabinetului de miniştri a precizat că regretă demisia lui Kulminski, dar aceasta este din motive personale şi nu are legătură cu performanțele înregistrate în procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

Vladislav Kulminski nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne spune de ce a renunţat la mandatul de vicepremier. Șefa serviciului de presă al Biroului pentru Reintegrare a preciza că vicepremierul a invocat motive personale.

”Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, a depus astăzi cererea de demisie din funcţie de vicepremier, invocând motive personale. Despre cine va prelua mandatul său, noi nu cunoaştem. Nu sunt probleme în familia domnului Kulminski, cum s-a vehiculat în presă că ar putea fi ceva de deces sau ceva nenorocire în familie, nu este adevărat, dumnealui are motivele sale personale pe care trebuie să le respectăm.”

Kulminski a fost numit în funcţia de viceprim-ministru pentru Reintegrare în Guvernul Gavriliţa în data de 6 august.

În perioada iunie – octombrie 2019 el a deţinut funcţia de consilier pentru politica externă și planificare strategică al premierului Maia Sandu.
Ulterior, el a fost numit viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. În noiembrie 2020, Kulminski a primit propunerea de a fi consilier prezidenţial al Maiei Sandu, însă a refuzat, deoarece era implicat într-un proiect peste hotarele ţării.

În perioada iunie 2013 – ianuarie 2015, Kulminski a fost consilierul fostului premier al Republicii Moldova Iurie Leancă.

Acesta este expert în politica internă a Republicii Moldova, politica regională și conflictul transnistrean. Anterior a fost şi director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice.


Distribuie
..