Vom avea turul doi. Ion Ceban şi Andrei Năstase se vor duela pentru fotoliul de primar

Vom avea turul doi. Ion Ceban şi Andrei Năstase se vor duela pentru fotoliul de primar

Distribuie
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Niciunul dintre candidaţii la funcţia de primar al capitalei nu a acumulat mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Astfel, peste două săptămâni, locuitorii Capitalei sunt așteptați din nou la urnele de vot pentru a alege între socialistul Ion Ceban și liderul PPDA, Andrei Năstase.

Potrivit autorităților electorale, dumincă, la urne s-au prezentat 225 de mii 600 de cetățeni cu drept de vot sau peste 35 la sută. Pentru candidatul PSRM, Ion Ceban, și-au dat votul aproape 41 la sută dintre alegători. Liderul PPDA, Andrei Năstase, a acumulat puțin peste 32 de procente. Singurul candidat independent, Silvia Radu, a fost preferată de 17,65 la sută dintre alegători.

După închiderea secţiilor de votare, candidatul PSRM, Ion Ceban, l-a invitat pe contracandidatul său, Andrei Năstase, la dezbateri electorale.

„Începând cu ziua de marți, să avem în fiecare zi să avem dezbateri publice pe fiecare subiect de importanță majoră pentru municipalitate. Gospodărie comunal-locativă, transport, drumuri, spațiile verzi și multe, multe altele”, a declarat candidatul PSRM la funcția de primar al Chişinăului, Ion Ceban.

La scurt timp, Năstase a venit cu o reacţie.

„Dânsul ar trebui să se pregătească singur. Noi avem agenda noastră, agenda noastră corespunde întru-totul cu priorităţile oamenilor”, a menţionat candidatul PPDA la funcţia de primar al Chişinăului, Andrei Năstase.

Liderul PPDA a declarat că a câştigat doar o luptă şi că ar trebui să învingă şi războiul.
Astăzi, Ceban şi-a reiterat invitaţia către Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Andrei, hai să discutăm despre oraş, în detaliu, pe fiecare subiect în particular.Noi suntem gata să asigurăm microfoane, boxe,tribune şi buna dispoziţie”, a spus candidatul PSRM la funcția de primar al Chişinăului, Ion Ceban.

Pe de altă parte, candidatul Partidului Liberal pentru funcţia de primar al Capitalei, Valeriu Munteanu, care a acumulat doar 3,6 procente din voturi, a anunţat că în turul doi îl va susţine pe Andrei Năstase. Asta deşi, acum o săptămâna, declara că Năstase are cel mai neeuropean program electoral.

„Declar cu toată responsabilitatea susţinerea mea plenară pentru Andrei Năstase”, a afirmat candidatul PL pentru funcţia de primar al Capitalei, Valeriu Munteanu.

„Programul domnului Năstase este în contrasens cu Acordul de asociere. Oamenii nu pot să angajeze în funcţia de primar un om care nu are program, nu are are viziuni, dar nici calităţi personale pentru această funcţie”, a subliniat candidatul PL pentru funcţia de primar al Capitalei, Valeriu Munteanu.

Întrebat ce calităţi are Andrei Năstase pentru care merită să fie primar al Capitalei, Munteanu a dat un răspuns evaziv.

„Dumneavoastră chiar o să daţi asta la Publika sau mă întrebaţi aşa numai ca să mă întrebaţi. Ca eu să ştiu cum să îmi formulez şi dacă să încerc să vă explic”, a spus candidatul PL pentru funcţia de primar al Capitalei, Valeriu Munteanu.

Acum o săptămână, Munteanu a mai declarat că Năstase încearcă să le impună locuitorilor priorități, ce nu pot fi realizate. Candidatul PPDA va fi susţinut în turul doi şi de Partidul Unităţii Naţionale.

Despre aceasta a anunţat candidatul formaţiunii Constantin Codreanu, care a acumulat 4,5 la sută din sufragii. Turul doi al alegerilor locale pentru funcţia de primar al capitalei va avea loc pe data de trei iunie.

Potrivit Codului Electoral, în al doilea tur de scrutin se va considera ales candidatul, care va obţine cele mai multe voturi.

În cazul în care cei doi vor acumula un număr egal de sufragii, se va considera câştigător concurentul care a obţinut mai multe voturi în primul tur de scrutin.


Distribuie
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Leave a Reply