Zeci de blindate şi tancuri au intrat, în această dimineaţă din Rusia în sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Azov

Zeci de blindate şi tancuri au intrat, în această dimineaţă din Rusia în sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Azov

Informaţia a fost oferită de reprezentanţi ai operaţiunii antitero, care au precizat că trupele guvernamentale au reuşit să stopeze înaintarea tehnicii militare. Pe fundalul acestor evenimente, Moscova a anunţat că vrea să trimită un nou convoi umanitar în estul Ucrainei.

Serghei Lavrov a precizat că Rusia doreşte rezolvarea conflictului din Ucraina pe cale diplomatică. Declaraţia intervine cu o zi înainte de întrevederea de la Minsk a liderilor din Uniunea Vamală, inclusiv Vladimir Putin, cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

În ciuda declarațiilor făcute de șeful diplomației de la Moscova, Ucraina acuză rușii de invazie terestră. Întrebat despre aceste informații, Lavrov a spus că nu știe nimic și a sugerat că ar fi vorba de o dezinformare.

Între timp, luptele rămân la ordinea zilei, iar bombardamentele continuă în mai multe localităţi din estul Ucrainei. Cele mai grave confruntări au fost înregistrate în preajma localităţilor Staniţa Lugansk şi Novosvetlovka. Situaţia este dificilă şi în apropierea oraşelor mari Doneţk şi Lugansk. În ultimele 24 de ore, au fost ucişi aproximativ 170 de insurgenţi, au anunţat oficiali ai armatei ucrainene

..

Leave a Reply